Castells: El gran Clàssic
Ruta “Castells de Lleida: Un Viatge al Passat”
Lleida Noguera 30-50 persones
28€
"La Botiga" - Hab. Superior amb Jacuzzi
Habitacions amb encant a Montsonís Medieval
Lleida Noguera 2 persones
40.70€
REGALA MONTSONÍS! Des de 34
Montsonís Experiència Medieval
Lleida Noguera
 
Tornar
924
Thanks!
An error occurred!

Castell de Pallargues
ref:924
La fortalesa gòtica
Localitzacio: Lleida - Les Pallargues
Contactar
Imprimir per a regal
Esplèndida construcció medieval aixecada a la part alta d'un petit turó, en un primer temps totalment aïllada i després abrigada per les cases que es van anar construint al seu voltant.

El Castell de Pallargues és de planta irregular, format per tres polígons de dimensions diferents en els quals trobem repartides les seves diverses estades.

Destaca de l'edifici, el magnífic arc gòtic de 13 m. d'altura, les seves àmplies sales amb grans finestrals, com la sala noble i tota la resta de càlides estades: l'antic dormitori, la capella, el celler...

El Castell de Pallargues va guanyar el Premi “Catalunya Nostra” que atorga la Fundació “Castells Culturals de Catalunya”, pel seu gran esforç en la rehabilitació, ús cultural i conservació de la fortalesa.

VISITES GUIADES:

El propietari del castell en l'any 1315 era Berenguer de Rajadell i amb el temps va pertànyer als senyors de Concabella, la família Argençola i els Rocabertí, sent la família Rovira l'actual propietària.

La construcció destaca, en el seu aspecte exterior, per la seva façana principal, amb una arcada gòtica de 13m. d'altura i una talaia cilíndrica en un cantó. Una vegada dins, a la planta baixa trobem les quadres; l'antiga sala de la guàrdia i els cellers. La planta noble està presidida per la sala dels capítols, espai sobri i elegant, de sostre altíssim, pel qual s'accedeix a l'antic dormitori i a la capella de Sant Miquel.

Per a visitants curiosos: El pati amb escala de caragol que condueix a la presons subterrànies; el pou de gel; el celler i el sistema de canals encastades a la pedra per a recollir les aigües de les pluges.
Amb cotxe: Des de Cervera per la L-304 fins arribar a la població de Pallargues. Amb tren: Estacions més properes Cervera (a 15 km) i Tàrrega (a 17 km). Amb autobús: Línia Regular fins Guissona (a 9 km).
esto es un tooltip message