SOPES EN ANGLÈS?
Diverteix-te aprenent anglès!
Lleida Noguera 1-25 persones
25€
Castells: El gran Clàssic
Ruta “Castells de Lleida: Un Viatge al Passat”
Lleida Noguera 30-50 persones
19,70€
REF. 1098 - VALL DEL BISAURA
El Mirador del Bisaura
Barcelona Osona 8-10 persones
15€
"La Botiga" - Hab. Superior amb Jacuzzi
Habitacions amb encant a Montsonís Medieval
Lleida Noguera 2 persones
40.70€
Dinar a la grega
Vine a conèixer el món grec!
Lleida Noguera 1-80 persones
28€
BOSC TANCAT, centre d'oci i aventura
Barcelona Vallès Occidental
 
REGALA MONTSONÍS! Des de 34
Montsonís Experiència Medieval
Lleida Noguera
 
Tornar
A casa meva dels «pets de llop» en diem «pets de monja». Per què se’n diu així? Què tenen a veure les monges amb els llops?
Tinc diferents informacions que estan estretament relacionades amb aquesta nomenclatura. Uns diuen que a principis del segle passat van arribar a casa nostra uns pastissets italians, els «peto di monaca», és a dir els «pits de monja». També hi ha qui assenyala que va ser un pastisser italià resident a Barcelona l’introductor del terme. Sigui com sigui, hi ha un cert origen italià en la denominació del pastisset: el “peto di monaca”. I amb aquest nom es varen comercialitzar. Van fer furor. Són realment bons (encara n’he comprat aquest darrer any en una pastisseria de la plaça Molina, a Barcelona) però també crec que part del seu èxit rau en la troballa publicitària del nom i la forma del pastís. Per què es diuen així? La part superior del pastisset té una notable semblança amb un pit femení. Per què de monges? Això ho ignoro. Si la part superior és tan característica, la forma general també ho és. El pastisset recorda molt clarament per la forma i les dimensions a un pet de llop. Creiem que aquesta similitud deu seu l’origen que va fer que, amb el temps, els bolets acabessin coneixent-se com a «pets de monja», equiparant monges i llops sense que les interfectes hi tinguin cap mena de relació directe.
Autor: Enric Gràcia
Llibre: Puc sembrar rovellons al meu jardí? Resposta a 150 preguntes sobre bolets
Editorial: La Magrana

Article

© Castells de Lleida S.L. | VIATGES MONTILINE 14, SL - Llicència 1434 | C/ Major 14, 25737 - Montsonís. | Tel: 973 40 20 45 | Cif: b25311242 | - Privacitat | Legal | Qui som
esto es un tooltip message