SOPES EN ANGLÈS?
Diverteix-te aprenent anglès!
Lleida Noguera 1-25 persones
25€
Castells: El gran Clàssic
Ruta “Castells de Lleida: Un Viatge al Passat”
Lleida Noguera 30-50 persones
19,70€
REF. 1098 - VALL DEL BISAURA
El Mirador del Bisaura
Barcelona Osona 8-10 persones
15€
"La Botiga" - Hab. Superior amb Jacuzzi
Habitacions amb encant a Montsonís Medieval
Lleida Noguera 2 persones
40.70€
Dinar a la grega
Vine a conèixer el món grec!
Lleida Noguera 1-80 persones
28€
BOSC TANCAT, centre d'oci i aventura
Barcelona Vallès Occidental
 
REGALA MONTSONÍS! Des de 34
Montsonís Experiència Medieval
Lleida Noguera
 
Tornar
Vaig anar a comprar moixernons per afegir a una carn estofada i em van donar una capsa amb l’etiqueta de cama-secs. Són els mateixos bolets?
Abans de començar, una petita introducció. En el prats de muntanya, i durant els mesos de primavera, apareix un dels bolets més nobles per a la cuina: el moixernó. És completament blanc, de gust i aroma molt potent, farinós. Té merescuda fama. A la mateixa temporada i en llocs similars, trobem el cama-sec, més humil i escardalenc, d’aroma migrada, però que en cuinar-lo allibera un gust vigorós, personal. Aquest darrer bolet, Marasmius oreades, té una característica peculiar: s’asseca amb facilitat i guarda totes les propietats culinàries. Si la temporada és plujosa, els cama-secs apareixen a milers des de la primavera a la tardor, la qual cosa, afegida a la facilitat per assecar-los, n’afavoreix la comercialització. Probablement pel fet de néixer en prats, però sobretot pel renom del primer, la denominació comercial que es va aplicar al cama-sec va ser la de... moixernó. Per tant, permeteu-me que us digui que el problema és a l’inrevés de com el planteja la pregunta. Des de fa anys, els cama-secs s’han anomenat així i també carreretes, corrioles, corretjoles o carmeioles entre d’altres. Recentment se’ls ha anomenat «moixernó», però és una denominació que genera confusió perquè aquest nom s’aplica a un altre bolet. Si la capsa estava etiquetada amb el nom de cama-sec ho han fet correctament.
Autor: Enric Gràcia
Llibre: Puc sembrar rovellons al meu jardí? Resposta a 150 preguntes sobre bolets
Editorial: La Magrana

Article

© Castells de Lleida S.L. | VIATGES MONTILINE 14, SL - Llicència 1434 | C/ Major 14, 25737 - Montsonís. | Tel: 973 40 20 45 | Cif: b25311242 | - Privacitat | Legal | Qui som
esto es un tooltip message