SOPES EN ANGLÈS?
Diverteix-te aprenent anglès!
Lleida Noguera 1-25 persones
25€
Castells: El gran Clàssic
Ruta “Castells de Lleida: Un Viatge al Passat”
Lleida Noguera 30-50 persones
19,70€
REF. 1098 - VALL DEL BISAURA
El Mirador del Bisaura
Barcelona Osona 8-10 persones
15€
"La Botiga" - Hab. Superior amb Jacuzzi
Habitacions amb encant a Montsonís Medieval
Lleida Noguera 2 persones
40.70€
Dinar a la grega
Vine a conèixer el món grec!
Lleida Noguera 1-80 persones
28€
BOSC TANCAT, centre d'oci i aventura
Barcelona Vallès Occidental
 
REGALA MONTSONÍS! Des de 34
Montsonís Experiència Medieval
Lleida Noguera
 
Tornar
Vaig tastar el reig (Amanita caesarea) i no el vaig trobar gens gustós. No m’explico la fama que té. Voleu dir que val tant com es diu?
El reig és un bolet que cal posar una mica a banda de la resta. No es pot valorar amb el mateix patró amb què comparem el cep amb el moixeró, per exemple. Aquests darrers són bolets gustosos i aromàtics. Són gustosos perquè, en mastegar-los, alliberen generosament metabòlits que sabem analitzar amb el sentit del gust. Són bolets que, quan es cuinen, part del gust es trasllada al brou o als aliments que els envolten. I són aromàtics perquè la carn posseeix components volàtils que també podem avaluar i valorar amb el nas. Els bolets gustosos podem cuinar-los amb aliments de caràcters molt diferents, ja que el gust dels primers tendirà a predominar per sobre dels altres o s’hi amalgamarà agradablement. El reig no és així. És un bolet que cal tractar amb subtilesa, amb delicadesa. Té un gust molt suau, delicat fins i tot, i unes aromes gairebé inexistents. El que en destaca és la textura de la carn, gairebé mantegosa, una textura que no he trobat en cap altre bolet. De tot això pot deduir-se que els reigs són bolets que s’aprecien quan es mengen sols, només acariciats per altres gustos o aromes. Cuinar reigs amb altres bolets o en plats amb suc o amb aliments poderosos és reduir-los a una textura mantegosa amb gustos d’altres aliments. Us recomano que tasteu els reigs a llesques no massa fines, crus però amanits molt suaument, amb pinzell si pot ser, amb oli, unes gotes, gotes, de llimona o vinagre i sal finament granulada, com la Maldon. Una segona opció és llescar-los i acompanyar-los amb una amanida d’espinacs, potser amb uns encenalls de fetge d’ànec. Si els preferiu cuinats, trieu els que els destaquin la textura de la carn: amb un ou remenat sucós, o lleugerament passats per la paella i acompanyant una pasta. Si us inclineu per aquesta última opció, aromatitzeu primer l’oli amb una mica d’all i retireu-lo. Després feu el mateix amb unes fulles de sajolida i retireu-les. Posteriorment afegiu les llesques de reig, tracteu-les suaument i afegiu-les a la pasta. El reig, doncs, és un bolet molt peculiar, de propietats culinàries notables, diferents. Si en la preparació s’amaguen les seves característiques, el resultat és, tal com plantejava la pregunta, poc alentidor. Però si la cuina respecta el bolet, és exquisit.
Autor: Enric Gràcia
Llibre: Puc sembrar rovellons al meu jardí? Resposta a 150 preguntes sobre bolets
Editorial: La Magrana

Article

© Castells de Lleida S.L. | VIATGES MONTILINE 14, SL - Llicència 1434 | C/ Major 14, 25737 - Montsonís. | Tel: 973 40 20 45 | Cif: b25311242 | - Privacitat | Legal | Qui som
esto es un tooltip message